Mihail Popșoi – ministru de externe. Portofoliul de integrare europeană va fi preluat de Cristina Gherasimov

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, urmează să preia funcția de ministru al afacerilor externe. Portofoliul de integrare europeană va fi preluat de către Cristina Gherasimov, numită la sfârșitul anului trecut secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean în debutul ședinței de Guvern, transmite IPN.

Șeful executivului a precizat că Cristina Gherasimov va conduce Ministerul pentru Afaceri Europene. De asemenea, ea va coordona activitatea Biroului pentru integrare europeană. Alte detalii despre crearea celor două noi instituții nu au fost oferite.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, și-a prezentat în această dimineață demisia. „Pentru a evita orice fel de interpretări eronate privind motivul demisiei mele, subliniez clar – am îndeplinit cu succes obiectivele de politică externă stabilite împreună și alături de doamna președintă Maia Sandu la începutul acestui mandat. Și la această etapă am nevoie de o pauză. În același timp, vă asigur că voi continua să contribui la eforturile continue ale doamnei președintă Maia Sandu și ale echipei de guvernare de a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană și de a asigura în continuu pacea, stabilitatea și calmul în țara noastră”, a declarat Nicu Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.