Mihail Bagas: Candidații independenți la funcția de consilier nu sunt tratați egal

Candidații independenți la funcția de consilier în Consiliul municipal Chișinău nu sunt tratați egal cu candidații din partea partidelor. Acest lucru este alimentat de legislația din domeniu, dar și de mass-media. De această părere este Mihail Bagas, candidat independent la funcția de consilier municipal.

Într-o conferință de presă la IPN, candidatul a declarat că greutățile candidaților independenți încep de la colectarea semnăturilor. În cazul său, o parte din ele au fost invalidate fără a i se oferi nici o  explicație. În același timp, partidele politice pot înregistra până la 51 de candidați la funcția de consilier, fără a strânge semnături.

Potrivit lui Mihail Bagas, spre regret, și mass-media promovează candidații la funcția de primar și în totalitate îi ignoră pe candidații la funcția de consilier. Potrivit lui, în ziua în care și-a anunțat candidatura, mass-media i-a acordat foarte puțină atenție sau l-au ignorat în totalitate. „Credem că nu este corect în raport cu candidații independenți, pentru că noi din start am ales calea noastră ca fiind independenți, nu ne-am ascuns după partide politice și credem că merităm aceleași condiții pentru a ne reprezenta și a prezenta programul nostru ca și alți candidați”, susține Mihail Bagas.

Candidatul declară că nici la dezbateri sau emisiuni electorale nu a fost invitat, cu excepția ultimei săptămâni, când a fost invitat de trei instituții media în același interval de timp. Candidatul a criticat și modul de organizare a dezbaterilor. Mihail Bagas este nemulțumit că nu a putut adresa întrebări contracandidaților, iar întrebările moderatorilor sunt generaliste, în opinia sa.

Mihail Bagas a avut de comentat și în legătură cu limba de comunicare în cadrul dezbaterilor electorale. „Pentru mine nu este o dificultate să vorbesc în română sau în rusă, dar nu știu din ce motiv pentru candidații la funcția de primar dezbaterile sunt organizate în două limbi, română și rusă. Iar la dezbaterile la care eu am participat condiția obligatorie era să vorbim româna”, conchide candidatul.

Potrivit lui Mihail Bagas, din 800 de candidați înregistrați la funcția de consilier în municipiul Chișinău, doar doi sunt independenți, restul sunt din partea partidelor.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 16 octombrie 2019

  • Mihail Bagas depsre atitudinea mass-media in raport cu candidatii la consilier independenti
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.