Mihai Ghimpu: PL nu va susţine guvernul Leancă

Partidul Liberal nu va susţine candidatura lui Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru. Declaraţia a fost făcută după şedinţa Consiliului Republican al PL, de către liderul formaţiunii Mihai Ghimpu, transmite IPN.

„Unde aţi văzut voi ca cei din opoziţie să voteze? A vota pentru Guvernul Leancă înseamnă a fi la guvernare. Noi nu putem să ne asumăm actul guvernării, dacă nu am participat la negocieri. Ei stabilesc programul fără noi, ei formează componenţa Guvernului. Noi cu ce să răspundem?”, a declarat preşedintele PL.

Mihai Ghimpu a menţionat că pentru PL este mai bine să ajungă în opoziţie, decât să susţină tot ceea ce a menţinut fostul premier Vlad Filat pe parcursul a trei ani de guvernare. „Pentru noi e importantă nu participarea partidului la guvernare, dar rezolvarea problemelor ce ţin de obiectivul principal – integrarea europeană, adică distanţarea de imperiul răului”, a mai afirmat Mihai Ghimpu.

Partidul Liberal a convocat duminică, 26 mai, Consiliul Republican al formaţiunii. Printre principalele subiecte pe ordinea de zi au fost situaţia social-politică din ţară, dar şi ultimele evenimente din partid.

Altă poziţie referitor la susţinerea candidaturii lui Iurie Leancă o are un grup important de membri ai PL care a declarat că formează Consiliul de reformare  a PL, din el făcând parte 7 deputaţi în Parlament din cei 12 de care îi are formaţiunea, precum şi câţiva miniştri şi viceminiştri din Guvernul în exerciţiu. Grupul respect a declarat că intenţionează să participe la guvernare, a participat la negocieri alături de PLDM şi PL, se presupune că reprezentanţilor lui îi vor reveni anumite funcţii ministeriale în viitorul cabinet de miniştri, dacă va obţine votul de încrede în Parlament.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.