Mihai Ghimpu: Pentru mine Hadârcă a murit

Iniţiativa de reformare a Partidului Liberal este un scenariu pregătit de Moscova, cu Petru Lucinschi în faţă şi cu Ion Hadârcă. Opinia îi aparţine preşedintelui formaţiunii. Mihai Ghimpu mai spune că pentru el Ion Hadârcă a murit pentru totdeauna, nu vrea să-l mai audă sau să-l vadă în partid, transmite IPN.

Mihai Ghimpu a spus, în cadrul emisiunii „Fabrika”, la Publika TV, că de acum înainte în PL nu va mai nimeri nimeni din afară. El s-a arătat deranjat de faptul că parlamentara Ana Guţu îi critică acţiunile, tocmai ea, căreia i-a cumpărat briliante de ziua ei. Potrivit liberalului, lucrurile în PL au început să se schimbe când era încă plecat la Bruxelles, dar şi în ziua când trebuia votată moţiunea de cenzură. „S-a apucat Ana Guţu să îl spele pe Vlad Filat, iar Ion Hadârcă a spus că trebuie să fim neutri. M-am certat cu ea ca la târg”, a menţionat politicianul.

Ghimpu a mai spus că vineri, 12 aprilie, a avut loc o şedinţă a Partidului Liberal, unde le-a spus deputaţilor că PL nu poate vota candidatura lui Vlad Filat la funcţia de premier. „Nu că mă fac cu el cumătru, dar dacă pui în fruntea Guvernului un corupt, care a distrus BEM, a corupt FISC-ul, cum câştigăm noi alegerile viitoare? Badea Petrea (n.a. Petru Lucinschi) este omul care dirijează lucrurile la comanda Kremlinului şi l-a prins în capcană şi pe Filat”, a declarat Mihai Ghimpu.

Liderul Partidului Liberal susţine că unii membri de partid au primit ofertă de la Moscova şi nu au putut să o refuze. „Federaţia Rusă are oameni pentru 100 de ani pe care să-i infiltreze în partide. Mi-i jale de ei, mâine unii o să se trezească”, a subliniat Ghimpu.

Liberalul a mai spus că uşa PL său este deschisă pentru foştii aliaţi, dar pe această uşă nu trebuie să iasă sau să intre Vlad Filat. „Vom vota chiar şi din opoziţie pentru tot ce ţine de integrarea europeană, dar vom fi foarte duri faţă de contrabandă şi corupţie”, a conchis Ghimpu.

Mai mulţi deputaţi, miniştri, viceminiştri şi preşedinţi de organizaţii teritoriale ale PL au constituit Consiliul reformare a partidului şi cer revenirea formaţiunii la masa de negocieri pentru alegerea unui nou premier şi evitarea alegerilor anticipate. De asemenea, aceştia cer înlocuirea lui Mihai Ghimpu cu Dorin Chirtoacă în fruntea partidului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.