Mihai Ghimpu: Comisia de la Veneția nu va susține modificarea sistemului electoral

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că Comisia de la Veneția nu va susține în această perioadă schimbarea sistemului electoral, indifirent care ar fi, uninominal sau mixt. Reacția vine după ce Parlamentul a votat în primă lectură vineri, 5 mai, ambele proiecte, iar apoi a decis comasarea lor, transmite IPN.

„Graba de a schimba sistemul electoral înainte de a veni Comisia de la Veneția ne face să conchidem că această Comisie nu va susține în această perioadă schimbarea sistemului, indifirent care ar fi, uninominal sau mixt. Și doi, compromisul s-a făcut... Ca bază s-a luat proiectul „opoziției””, a scris liberalul pe o rețea de socializare.

Parlamentul a decis comasarea proiectului democraților cu privire la votul uninominal cu proiectul socialiștilor cu privire la votul mixt. Pentru comasarea celor două inițiative au votat 74 de deputați. Deputații liberali au părăsit sala de ședințe în semn de protest imediat după ce pe ordinea zi a Parlamentului a fost introdus proiectul cu privire la uninominal.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.