Mesajele candidaților la închiderea secțiilor de votare

După închiderea secțiilor de votare în țară, majoritatea candidaților la alegerile prezidențiale au transmis mesaje alegătorilor, subliniind importanța implicării în procesul electoral, transmite IPN.

Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor, și-a exprimat recunoștința, subliniind că apreciază participarea cetățenilor la vot. „Mulțumesc din suflet pentru fiecare vot. Indiferent de rezultatul alegerilor, contează că fiecare a avut un cuvânt de spus”, a declarat acesta.

Natalia Morari a subliniat importanța unui viitor mai bun pentru țară, exprimându-și speranța că alegerile nu vor fi fraudate. Ea a mai spus că votul ei reflectă dorința unei „Moldove noi, din care nu vrei să pleci”.

Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, și-a arătat recunoștința față de cetățenii care au votat, subliniind că fiecare vot contează „pentru viitorul Republicii Moldova, nu doar pentru candidați”. El a mulțumit echipei sale pentru munca depusă în această campanie și a subliniat că lupta va continua.

„Vă mulțumesc pentru susținere! M-am convins încă o dată că suntem o familie moldovenească mare!”, a scris Irina Vlah pe rețelele sale de socializare.

Și Tudor Ulianovschi a mulțumit susținătorilor săi, accentuând că fiecare vot exprimat este un pas către o „Moldovă normală”. Cu toate acestea, candidatul a raportat mai multe nereguli la secțiile de votare din diasporă, sugerând că rezultatele pot fi afectate de aceste abateri.

Vasile Tarlev și-a început mesajul de mulțumire adresându-se alegătorilor din diasporă. „Mă închin în fața celor care au fost nevoiți să parcurgă mii de kilometri ca să-și exercite votul. Această campanie a fost deosebit de grea, contradictorie, cu mai multe abateri, cu condiții de discriminare a candidaților și restricționare a presei, dar mulțumim pentru că ați fost prezenți la urne”, a declarat Vasile Tarlev.

Potrivit datelor preliminarea după prelucrarea a jumătate din procesele-verbale, Maia Sandu a obținut 35,5% din voturi, Alexandr Stoianoglo – 29,3%. Pe locul trei se află Renato Usatîi cu 14,5%, iar pe locul patru – Irina Vlah cu 5,8%.

 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.