Merab Antadze: Moldovenii pot investi în turismul georgian, iar georgienii în infrastructura moldovenească

Republica Moldova și Georgia pot realiza cu succes oportunitățile reciproce de afaceri, consideră ambasadorul Georgiei la Chișinău, Merab Antadze, care a oferit Agenției de presă IPN un interviu cu ocazia aniversării a 25-ea de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

”Consider că, în cazul unui climat investițional favorabil, pentru potențialii investitori și investiții georgiene în Moldova poate fi interesantă și avantajoasă apropierea geografică nemijlocită a pieței europene, care reduce de mai multe ori timpul de transportare a producției moldovenești  pe piața unică a Uniunii Europene, ceea ce are o importanță deosebită pentru mulți parametri-cheie. Un anumit interes poate prezenta, de asemenea, participarea investitorilor din Georgia în realizarea proiectelor de transport și infrastructură”, a declarat ambasadorul georgian.

Cât privește interesele investitorilor moldoveni și ale investițiilor acestora în Georgia, ”conform convingerii mele profunde, una dintre cele mai avantajoase direcții o constituie, desigur, investițiile în businessul turistic al Georgiei, dat fiind faptul că, urmare a dezvoltării infrastructurii turistice și a condițiilor climaterice favorabile, Georgia a devenit una dintre țările cele mai captivante, inclusiv în sfera turismului”, a precizat Merab Antadze.

”Potrivit datelor statistice, în anul trecut Georgia a fost vizitată de mai mult de 6 milioane de persoane. În anii apropiați, având în vedere dinamica ascensiunii turismului și realizarea proiectelor curente de infrastructură în Georgia, se așteaptă că acești indicatori se vor dubla” a spus ambasadorul.

Diplomatul georgian crede că există și multe alte domenii care ar putea interesa cercurile de afaceri din Georgia și Moldova, lucru despre care atestă rezultatele forului de afaceri, care și-a ținut lucrările la Tbilisi în aprilie curent, în cadrul căruia și-au dat întâlnire și au purtat negocieri 52 de companii și oameni de afaceri din ambele țări, acestea desfășurându-se în cadrul primei ședințe economice interguvernamentale Moldova-Georgia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.