Membri și simpatizanți ai Partidului Șor îi cer Maiei Sandu să-l lase în pace pe Ilan Șor

Membri și simpatizanți ai Partidului Politic „Șor” îi cer Maiei Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, să îl lase în pace pe liderul lor, primarul de Orhei Ilan Șor, transmite IPN.

În cadrul unei acțiuni organizate sâmbătă, 20 ianuarie, la sediul PAS, vicepreședintele Partidului „Șor”, Marina Tauber, a spus că toți cei care sunt astăzi membri PAS au făcut parte mulți ani din echipa fostului premier Vlad Filat, aflat acum în închisoare, „fiind principalul beneficiar al furtului miliardului”, și trebuie trași la răspundere.

În opinia membrilor Partidului „Șor”, și Maia Sandu trebuie trasă la răspundere pentru ilegalitățile comise pe timpul când era ministru al educației, și anume pentru faptul că au fost închise mai multe școli, iar mii de elevi au fost nevoiți să meargă să învețe la distanțe mari de unde locuiesc. Protestatarii au cerut Maiei Sandu să-l lase în pace pe primarul de Orhei, pentru că, potrivit lor, „este cel mai cinstit primar”.

La începutul săptămânii curente, membri și simpatizanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate au cerut Judecătoriei municipiului Chișinău traducerea urgentă a dosarului Şor, transmiterea acestuia Curții de Apel și condamnarea lui Ilan Şor pentru implicare în furtul miliardului. Între timp, presa a scris că dosarul a fost tradus și transmis Curții de Apel. Judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul, Xenofon Ulianovschi, s-a abținut de la examinarea lui, urmând ca să fie semnat un alt magistrat.

Judecătoria municipiului Chișinău l-a condamnat pe 21 iunie pe fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Şor, la șapte ani și jumătate de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis, pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău. Până la pronunțarea unei decizii definitive, Ilan Şor este pus în libertate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.