Mediul de afaceri are nevoie de stabilitate, lider patronal

Republica Moldova are nevoie de o perioadă de stabilitate pentru că investițiile străine nu vor veni într-o ţară în care nu există predictibilitate şi reguli clare pentru business. Mesajul în cauză este transmis de către președintele Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare, Marin Ciobanu.

Într-o conferință de presă la IPN, în care și-a prezentat declarația publică, Marin Ciobanu a spus că, la începutul anului 2016, a avut o serie de discuții cu oficiali şi experți germani despre situația din Moldova şi a lansat o serie de acuzaţii la adresa guvernării. La aproape un an de la acele declarații, trebuie să constate că au fost neîndreptățite şi pripite.

„Ca manager cu experiență şi ca specialist în economie, nu am putut să nu remarc faptul că evoluțiile pozitive care au avut loc în acest an sunt o consecință directă a eforturilor pe care le-a întreprins actualul Guvern pentru stabilizarea țării. Au fost făcuți paşi importanţi pentru reducerea numărului instituţiilor de control şi de reducere a birocraţiei, iar acest lucru a însemnat un mediu de afaceri mai atractiv”, a declarat Marin Ciobanu.

Evoluțiile obţinute de Moldova, subliniază liderul patronal,  s-au reflectat şi în raportul Doing Business al Băncii Mondiale, dar şi în activitatea agenţilor economici. Ca rezultat, mai multe companii străine au decis să investească în Moldova. Marin Ciobanu a dat exemplul companiilor Draxlmaier, Sumitomo, Gebauer, Coroplast, care împreună vor crea aproximativ opt mii de locuri de muncă.

„Procesul de transformare în bine al ţării este unul real, foarte concret şi poate fi constatat cu ochiul liber. Iată de ce, consider că acest Guvern, fără de care nu ar fi fost posibile lucrurile menționate mai devreme, trebuie lăsat să muncească. O spun nu doar eu, dar şi investitorii străini şi partenerii de dezvoltare”, a adăugat Marin Ciobanu.

Potrivit lui, Moldova are numai de pierdut dacă situația din ţară va fi incertă, dacă societatea va fi măcinată de conflicte, dacă nu va exista stabilitate la nivel politic.
 

  • marin ciobanu despre situatie.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.