Măsurile restrictive în privința deputatei Marina Tauber au fost anulate

Măsurile restrictive în privința deputatei Marina Tauber au fost anulate. Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul avocaților în interesele învinuitei, casând încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 15 februarie, transmite IPN.

Parlamentara Partidului politic Șor este cercetată în cauza penală privind finanțarea ilegală a formațiunii.

Procuratura Anticorupție precizează că a fost anulată interdicția de a părăsi localitatea unde își are domiciliul, dar și de a comunica cu persoane care au tangență cu procesul penal.

Pe 15 februarie, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, a respins recursul avocaților privind revocarea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar.

Marina Tauber a calificat decizia Colegiului penal al Curții de Apel drept o victorie importantă pentru ea și echipa sa. „Am înțeles că, dacă insiști, dacă lupți, poți învinge. Asta am și făcut împreună cu echipa noastră timp de șapte luni. Astăzi este prima zi, după aceste luni, când am venit la oficiul partidului. Am fost bucuroasă să mă revăd cu ai noștri colegi. În curând, o să pot să vizitez și alte localități, municipiile Bălți și Orhei, să discut cu oamenii”, a spus deputata.

Tauber a fost reținută pe 21 iulie, zi în care a rămas fără imunitate parlamentară. Ea a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Pe 30 iulie, magistrații au eliberat mandat de arestare pe numele deputatei pe un termen de 30 de zile, parlamentara fiind plasată în Penitenciarul nr. 13, apoi în arest la domiciliu, urmat de eliberare sub control judiciar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.