Măsuri de fluidizare a traficului la frontiera moldo – română pe perioada minivacanței

Polițiștii de frontieră din Moldova și România au aprobat un șir de măsuri pentru a anticipa un flux sporit de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei moldo – române. Necesitatea sincronizării la maxim și coordonării prealabile a activităților de fluidizare a traficului transfrontalier vine în contextul desfășurării în Moldova a minivacanței din 6 - 9 mai și evenimentului Marea Adunare Națională „Moldova Europeană” din 21 mai, transmite IPN.

Autoritățile moldo-române au aprobat suplinirea numărului de angajați din prima linie de control și a numărului de echipamente speciale. Va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere, inclusiv la necesitate va fi aplicată procedura „Revers” – redirecționarea traficului pe sensul opus de deplasare. De asemenea, familiile cu copii minori și persoanele cu nevoi speciale vor avea prioritatea la trecerea frontierei de stat. Va fi efectuată monitorizarea permanentă a situației operative conform domeniului de competență și acumularea informației cu relevanță pentru realizarea măsurilor pro-active în scopul asigurării fluidizării fluxului de transport și pasageri, a menționat Poliția de Frontieră.

Pentru susținerea participanților la traficul transfrontalier, autoritățile recomandă să verifice valabilitatea şi statutul documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat. La fel, se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.

Călătorii sunt îndemnați să consulte aplicația „Traficul online” de pe pagina web a Poliției de Frontieră, pentru a cunoaște în timp real situația din punctele de trecere a frontierei și să manifeste înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

La numărul de telefon: + 373 22 259 717, orice cetățean poate primi o consultație vizavi de situația la frontieră, regulile de trecere a frontierei și alte informații de ordin public. Call Centru Linia Verde al Poliției de Frontieră este funcțional 24/24.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.