Marina Tauber: Cu 90% din voturi m-ar fi scos din turul doi?

Candidatul exclus din cursa pentru primăria Bălți, Marina Tauber, se arată convinsă că ar fi luat un scor covârșitor în turul doi de scrutin. Tauber spune că ilegalitățile care-i sunt imputate de către Comisia Electorală Centrală au fost identificate în primul tur al alegerilor, scrutin care a fost validat de CEC. Tauber spune că excluderea sa din cursă a fost o comandă politică, iar suspendarea turului doi de scrutin, înainte ca să existe decizia definitivă a instanței de judecată, a fost a acțiune ilegală, notează IPN.

Marina Tauber, spune că excluderea sa din cursa electorală a avut loc la indicația președintelui Maia Sandu, întrucât guvernarea nu poate accepta că nu are susținere populară în teritoriu. Potrivit lui Tauber, decizia CEC de a suspenda alegerile cu jumătate de oră înainte de ora deschiderii secțiilor de vot a reprezentat un abuz.

„În Codul Electoral nu este prevăzut că alegerile pot fi suspendate, ceea ce s-a întâmplat pe 5 decembrie cu jumătate de oră înaintea alegerilor, a fost o acțiune ilegală. Respectiv, consecințele acestei acțiuni nu pot fi legale. Decizia privind suspendarea alegerilor a fost luată înainte ca Curtea Supremă de Justiție să se pronunțe privind excluderea mea. Trebuia să particip la aceste alegeri, să iau 90% din voturi în turul doi. Cu 5 zile înainte de alegeri sondajele arătau că avem deja 70%. Ulterior, cei din PAS, CEC credeți că cu 90% din voturile oamenilor ar fi încercat să mă scoată? Credeți că acele pateuri au influențat alegerea celor din Bălți sau ei au votat cu echipa noastră?”, a spus Marina Tauber în cadrul emisiunii „Prime Time” de la PrimeTV.

Marina Tauber spune că formațiunea este gata pentru noi proteste stradale și va lupta pentru a demonstra că cetățenii din Bălți au fost privați de dreptul de a-și alege primarul. Tauber spune că Partidul Șor inițiază și procedura de colectare a semnăturilor în favoarea demiterii președintelui Maia Sandu.

„Pateurile pe care ei spun că nu le-am raportat sunt din turul întâi. Primul tur a fost aprobat, validat, ca ulterior să vină Pavel Postica cu indicații din partea Maiei Sandu. Faptul că au fost deja câteva proteste nu înseamnă că nu vor mai fi. Așteptăm ce se va mai întâmpla. Așteptăm ca instituțiile sau persoanele care au participat în această farsă să vorbească sau să se retragă din cursă. Noi oricum nu vom lăsa lucrurile așa. A fost anunțat deja și despre Frontul Salvării Republicii Moldova, declarația de uzurpare a puterii în stat, impeachment-ul Maiei Sandu, noi acum ne ocupăm de toate aceste proceduri” a mai spus Marina Tauber.

La data de 19 decembrie în municipiul Bălți va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi. Pentru funcția de primar de Bălți se vor duela candidatul independent, Nicolai Grigorișin, plasat în primul tur de locul doi și reprezentantul Partidului Patrioții Moldovei, Nicolae Chirilciuc, care în primul tur a acumulat doar 416 voturi. Se întâmplă după ce atât reprezentatul PAS, Boris Marcoci, cât și reprezentatul Blocului PCRM-PSRM, Alexandr Nesterovschi, plasați pe locurile 3 și respectiv – 4 , s-au retras din cursă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.