Marcel Snegur este noul președinte al Asociației Aleșilor Locali ai PLDM

Primarul satului Parcova, raionul Edineţ, este noul președinte al Asociației Aleșilor Locali ai Partidului Liberal. Alegerea acestuia a avut loc în cadrul forumul Aleșilor Locali ai formaţiunii, care s-a desfășurat la 14 și 15 iulie, transmite IPN.

În cadrul reuniunii au fost aleși și doi vicepreședinți, Elena Chircu, consilier local din satul Lozova, Strășeni, şi Gheorghe Răileanu, primar de Cimișlia.

„Avem misiunea să întoarcem oamenilor încrederea și speranța. Să ne mobilizăm, să ne reîncărcăm bateriile și să ne reconectăm la cetățean, la nevoile și necesitățile lui”, a menționat Viorel Cibotaru, liderul PLDM.

„Sunteți cei care ați demonstrat că, dacă lupți, poți să pierzi, dar dacă nu lupți – ai pierdut deja. De activismul și prestația voastră în comunități depinde succesul pe viitor. Avem datoria să demonstrăm că se poate face o politică în interesul cetățeanului simplu”, a spus Tudor Deliu, vicepreședintele PLDM.

În cadrul forumului, aleșii locali s-au expus pe marginea problemelor cu care se confruntă în activitate. Ei au reclamat lipsa de transparență în procesul decizional, gestionarea defectuoasă a banului public, distribuirea resurselor financiare pe criterii politice și clientelare.

Aleșii locali ai PLDM au adoptat și o declarație, în care se spune că, în lipsa unor viziuni clare de dezvoltare a localităților și în condițiile reformelor europene, puterea centrală se concentrează pe o agendă politică falsă, schimbând accentele de la nevoile reale ale populației la dezbateri și confruntări sterile pe teme de legislație electorală. În declarație se face apel la unitatea forțelor politice europene, a societății civile, a aleșilor locali pentru a nu admite transformarea comunităților în sprijinul guvernării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.