Maraton pianistic la Filarmonica din Chișinău, sub bagheta dirijorului Răzvan Apetrei

Dirijorul Răzvan Apetrei va reveni la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici din Chișinău în data de joi, 15 iunie 2023, începând cu ora 18:00, la Palatul Republicii din Chișinău, transmite IPN.

Programul concertului include Uvertura Coriolan op. 62 și Concertul nr. 3 în do minor op 37 pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, precum și Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian și orchestră op. 43 de Serghei Rachmaninov.

Soliștii concertului sunt doi foarte tineri pianiști români: Leonid Lupașcu (n. 2007) și Darius-Isaac Lungu (n. 2010), care deși au o vârstă foarte fragedă, au reușit să acumuleze în palmaresul propriu numeroase premii și o bogată activitate concertistică.

Răzvan Apetrei este unul dintre cei mai performanți și promițători dirijori români din noua generație, fiind, în același timp, membru fondator al Cameratei Regale și membru fondator și director general al Corului Regal, ansambluri de tineret aflate sub Înalt Patronaj Regal și decorate de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Urmează studiile dirijorale la București, la clasa maestrului Dumitru Goia, iar din anul 2017 devine doctorand și asistent universitar la Iași. În anul 2016 fondează Opera Clandestina, companie independentă de operă, balet și teatru. Colaborează cu instituții muzicale din România, precum Filarmonicile din Brașov, Bacău, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Opera Comică pentru Copii din București ș.a. și evoluează în cadrul edițiilor 2019 și 2021 ale Festivalului Internațional George Enescu.

Organizatorii concertului anunță printr-o notă de ultimă oră că pianista Ioana Chiriac, deși apare pe afiș, din cauza unui accident a anulat participarea în cadrul acestui concert. Lucrarea a fost înlocuită cu Uvertura Coriolan op. 62 de Ludwig van Beethoven.

Biletele pot fi achiziționate la casa de bilete a Filarmonicii sau online la https://filarmonica.md/ticket/filarmonica/6682

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.