În timp ce Maia Sandu prezenta în plenul Parlamentului proiectul modificării Legii procuraturii, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, o acțiune de susținere a premierului avea loc în fața clădirii legislativului. Cei prezenți au spus că socialiștii vor să demită Guvernul condus de Maia Sandu deoarece „nu le place că premierul este un om cinstit” și vrea „să-i bage la pușcărie pe toți hoții din țară”, transmite IPN.
Olga Curevici, pensionară din Chișinău, crede că selectarea candidaților la funcția de procuror general nu a fost organizată obiectiv, din moment ce în comisie a fost inclusă pe ultima sută de metri o persoană care a votat în favoarea socialiștilor. „Dumneaei (Maia Sandu) luptă pentru un procuror general independent”, a spus femeia.
„Dacă toată lumea strigă că Ștefan Gligor trebuie să fie procuror general, asta înseamnă că Ștefan Gligor nu este al Maiei Sandu, dar îl cere poporul să facă regulă. Maia Sandu nu poate face singură regulă când stau atâția hoți în jurul ei”, a spus Ana Croitor, locuitoare a capitalei.
Nicolae Băluţel este din Drăgușeni, Strășeni, și spune că a venit să o susțină pe Maia Sandu deoarece „o altă femeie mai puternică în Republica Moldova nu există”. „Plahotniuc a plecat din țară pentru că a fost un hoț. Caracatița a plecat, dar puii au rămas și se tem toți de pușcărie, se tem de Maia Sandu”, a spus bărbatul.
Mihail Briceag, din capitală, spune că nu este de acord cu cei care critică premierul și spun că nu a făcut nimic de cât e la guvernare. „O casă nu se construiește în patru luni, dar o casă veche, distrusă și furată din toate părțile, nici atât. Trebuie timp și răbdare”, a spus tânărul.
„Dintre toți de la noi din țară, ea (Maia Sandu) este cel mai cinstit om, dar socialiștilor nu le place acest lucru”, a spus Iulia Grumeza, pensionară din Chișinău.
Președintele fracțiunii Blocul ACUM Platforma DA, Alexandru Slusari, le-a spus protestatarilor că, dacă moțiunea de cenzură va trece, socialiștii să-și asume criza politică și haosul care va fi în țară. „Noi nu cedăm niciun pas. Noi trebuie să reformăm justiția, dacă nu avem justiție, toate protestele, toată lupta noastră a fost degeaba”, a spus Alexandru Slusari.
După ce PSRM a înaintat moțiunea de cenzură, premierul Maia Sandu a ieșit în fața susținătorilor și a declarat că „cei care au povestit până deunăzi că vor la fel o justiție independentă, justiție adevărată, acum, când vine momentul adevărului, când trebuie să înceapă să fie curățată procuratura și judecătoriile, se pare că s-au speriat”. „Există riscul să pice acest Guvern, dar noi nu putem să-i lăsăm să captureze statul încă o dată”, a spus Maia Sandu.
Partidul Socialiștilor a înaintat vineri, 8 noiembrie, moțiune de cenzură ca urmare a asumării de către Guvern a răspunderii pentru modificarea Legii procuraturii. Biroul Permanent se va întruni în următoarele trei zile pentru a decide când va avea loc următoarea ședință în plen, la care se va examina moțiunea de cenzură depusă.