Mama unui bărbat aflat în comă cere ajutor pentru transferarea fiului la un alt spital

Mama unui bărbat aflat în comă acuză conducerea Institutului de Medicină Urgentă că refuză transferarea pacientului într-o altă instituție medicală. Rudele au luat decizia de a-l duce la alt spital după ce medicii le-au propus să doneze ficatul bărbatului.

Bărbatul este pompier, dar activa și ca taximetrist pe timp de noapte. La Urgență a ajuns după un accident rutier produs în dimineața zilei de 6 august.

Într-o conferință de presă la IPN, Eudochia Orzu, mama bărbatului, a relatat că acesta era conștient când ambulanța l-a adus la spital. Medicii l-au investigat însă abia când a leșinat, după mai bine de trei ore de așteptare pe holurile instituției medicale. A fost luată decizia de a-l opera. Iar bărbatul nu și-a mai revenit după intervenția chirurgicală și de 44 de zile este în comă. 

Femeia spune că medicii i-au propus familiei să doneze ficatul fiului. Îngrozite, rudele au cerut transferarea bărbatului la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, dar au fost refuzate. Mai mult, Eudochia Orzu acuză că a fost amenințată cu judecata dacă va face cazul public, de aceea a apelat la ajutorul avocaților.

Fiodor Ghelici, președintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova, s-a implicat în cercetarea acestui caz și spune că există suspiciuni că Institutul de Medicină Urgentă acționează ca un „centru pentru vânzarea organelor umane”. Toate documentele de care dispune au fost depuse la Centrul Național Anticorupție și la Ministerul Afacerilor Interne, cu solicitarea de a iniția o investigație.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.