Maia Sandu: Viitorul Republicii Moldova poate fi doar în marea familie europeană

Viitorul luminos și pașnic al Republicii Moldova poate fi doar în marea familie europeană. Cu asemenea mesaj a venit președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la evenimentul „Sărbătorim Moldova Europeană”, organizat în contextul deciziei din 14 decembrie a Consiliului European de a începe negocierile de aderare cu Moldova. Șefa statului i-a felicit pe toți cei care „ard de nerăbdare” ca Republica Moldova să ajungă țară membră a Uniunii Europene, precizând că pe 14 decembrie a fost făcut încă un pas important pe această cale, transmite IPN.

„În ultimii trei ani, cred că am făcut mai mulți pași hotărâți pe calea integrării europene decât în ultimii 30 de ani, dar ușa către Uniunea Europeană ne-a fost deschisă datorită efortului, muncii tuturor oamenilor de bună credință din această țară, acelor care au luptat pentru libertatea și independența Republicii Moldova, acelor care au luptat în stradă și la vot pentru dreptate și împotriva corupției, acelor care muncesc onest acasă sau în diasporă. Le mulțumesc tuturor oamenilor de bună credință care au făcut posibilă această decizie. De acum încolo, depinde în mare măsură de noi dacă drumul va fi scurt sau lung”, a declarat președinta.

Maia Sandu a menționat că acum există două sarcini majore în față. Să fie construit un stat cu adevărat european care are grijă de cetățenii săi, care poate să-și protejeze cetățenii. De asemenea, să fie construită o societate cu adevărat europeană, unde oamenii trăiesc în armonie, se respectă reciproc și unde toți contribuie la binele comun.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.