Maia Sandu: Și eu, și voi vrem să avem un președinte respectat, nu unul slab și controlat

Președinta Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, spune că atât ea, cât și cetățenii își doresc un președinte respectat, nu unul slab și controlat. Un președinte care nu tace când în țara lui se comit nedreptăți, un președinte care spune clar și deschis în ce crede, un președinte care nu spune minciuni și care este respectat de toată lumea, în toate țările. Candidata spune că riscul de a pierde ceea ce a fost obținut cu greu este foarte mare, dacă hoții revin la putere, transmite IPN.

„Dragi moldoveni, poate că nu ați ieșit deloc la vot, poate ați votat alt candidat în turul întâi. Respect alegerea voastră. Vreau să știți că voi proteja cu toată forța democrația, adică dreptul vostru și al fiecăruia de a vota liber cu cine vrea. Vreau să știți un lucru – chiar dacă avem opinii diferite uneori, chiar dacă nu sunteți de acord cu tot ce fac eu, și eu, și voi nu vrem să revină hoții la putere”, a declarat candidata Partidului Acțiune și Solidaritate.

Maia Sandu admite că nu s-a reușit să fie oprită integral cumpărarea de voturi, că justiția este încă slabă și că este necesară o luptă mai dură cu corupția. „Vă asigur că și eu, și voi vrem ca lupta cu hoții să fie dusă până la capăt. Și să nu pierdem ce am obținut cu greu, riscul să pierdem ce avem este foarte mare, dacă hoții revin la putere. Și eu, și voi vrem ca Moldova să fie respectată, să fie pace, ordine și viață bună acasă”, a mai spus ea.

Candidata PAS a acces în turul II al alegerilor prezidențiale, acumulând 42,45% voturi. Pe 3 noiembrie, ea se va duela cu candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandr Stoianoglo, care a obținut 25,98% voturi în primul tur.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.