Maia Sandu: Platforma de Sprijin vine cu un îndemn ferm pentru țările puternice să participe la transformarea Moldovei

„Platforma de Sprijin pentru Moldova, organizată la Chișinău, vine cu un îndemn ferm pentru țările puternice și libere ale lumii să creadă în puterea noastră de a ne dezvolta, să ne sprijine în acest demers, să investească aici și să participe la transformarea Moldovei și la conectarea noastră deplină la Uniunea Europeană”. Declarația aparține președintei Maia Sandu și a fost făcută la cea de-a patra reuniunea a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, inițiată anul trecut de Germania, Franța și România, transmite IPN.

Șefa statului a menționat că instituțiile de la Chișinău sunt pregătite să asigure ordinea și securitatea în țară. „Cumpărăm gaze naturale din mai multe surse și nu mai permitem să fim șantajați prin intermediul resurselor energetice. Alocăm bani pentru cei mai vulnerabili. Sprijinim deschiderea afacerilor, modernizăm cu pași rapizi rețeaua rutieră și avem planuri mari puse bine puse la punct”, a notat Maia Sandu.

Potrivit președintei, planurile țin de a păstra pacea acasă, să fie asigurate condiții de viață europene în localități, să existe drumuri moderne în toată țară, cale ferată europeană și poduri care să conecteze Moldova la România și la Uniunea Europeană.

„Vrem ca lumea întreagă să știe – Moldova este o țară sigură, liberă să-și decidă viitorul, care înțelege gravitatea provocărilor ce ne stau în față și știe cum să le depășească în beneficiul cetățenilor săi. Sprijinul mare primit în ultimii ani ne arată nu doar că moldovenii sunt europeni și merită să fie parte a Uniunii Europene, ci că suntem și bineveniți”, a mai spus președinta.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.