Maia Sandu la doi ani de mandat: O țară poate fi ridicată doar când oamenii ei cred în ea

„O țară poate fi ridicată, construită din temelii doar când oamenii ei cred în ea”. O spune președinta Maia Sandu la doi ani de când a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova. Șefa statului spune că vrea să credem cu toții că Moldova poate reuși și că depinde de contribuția fiecăruia, transmite IPN.

„De-a lungul anilor am avut bucuria să cunosc foarte mulți moldoveni hotărâți, harnici, demni, care cred în Moldova și muncesc pentru ea. Iar în ultimul an, când am fost loviți de mai multe nenorociri, astfel de calități ni s-au arătat aproape în orice om pe care îl întâlneam – cetățeni care primeau în casele lor, fără nici o obligație, familiile ce fugeau de război”, a notat șefa statului într-o adresare filmată, difuzată de Președinție.

Maia Sandu a menționat că pe parcursul mandatului ei au fost restabilite și consolidate bunele relații cu țările vecine și cu partenerii de dezvoltare. Republica Moldova a fost ancorată ferm pe calea integrării europene. Pe 23 iunie 2022, a obținut statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană – un pas istoric.

Președinta spune că în Moldova, deocamdată, nu sunt toate lucrurile așa cum și-ar dori cetățenii, pentru că asupra statului într-o perioadă atât de scurtă s-au abătut prea multe – pandemia COVID-19, creșteri mari de prețuri la gaz și electricitate și cel mai dureros – un război în casa vecinilor. Și în pofida acestor circumstanțe, proiectele au continuat.

„Toate acestea le-am reușit anume datorită oamenilor care și-au îndeplinit datoria oriunde s-ar afla, pentru că suntem uniți și ne putem baza unii pe alții. Vom reuși să facem o țară europeană prosperă la noi acasă, sunt convinsă. Vom duce Moldova înainte spre Uniunea Europeană, într-o lume liberă în care oamenii trăiesc în pace, cu încredere unii în alții și în viitorul copiilor, bucurându-se de lucrurile firești ale vieții”, a mai spus Maia Sandu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.