Maia Sandu: Democrația se ține de votul nostru

Președinta Maia Sandu a declarat, la ieșirea de la urne, că a votat pentru oameni în care are încredere că vor munci cinstit, responsabil, dedicat, pentru binele chișinăuienilor. De asemenea, a votat pentru oameni care vor pune umărul la realizarea proiectului de integrare europeană a Republicii Moldova, transmite IPN.

„Am votat și voi vota mereu pentru că democrația se ține de votul nostru. Vreau să îndemn toți cetățenii să meargă la vot pentru că votul înseamnă votul poporului și noi cu toții vrem să trăim într-o țară și în localități care sunt guvernate de puterea poporului”, a spus șefa statului.

Potrivit Maiei Sandu, toate lucrurile care s-au făcut bine în Chișinău pe parcursul anilor s-au făcut datorită votului cetățeanului și locuitorilor Chișinăului și, de aceea, trebuie de mers la vot. Chișinăul poate deveni un oraș cu adevărat confortabil pentru locuitorii lui, cu sprijinul UE. Șefa statului consideră că în Chișinău e nevoie de investit în proiecte mari de infrastructură, proiecte în care e nevoie de sprijin european, e nevoie de un oraș verde, spații și grădinițe, școli, spații de parcări.

Maia Sandu a declarat că cei care insistă să corupă alegătorii și folosesc bani nedeclarați din afara țării pentru a finanța aceste activități nu corespund standardelor democratice. În acest scrutin participă reprezentanții a 35 de partidele politice, a precizat Maia Sandu, oamenii au de unde alege și le-a urat să facă o alegere înțeleaptă, iar cei care vor să încalce legea, democrația și pun în pericol securitatea statului să știe că răspunsul va fi pe potrivă, se va acționa pentru a apăra cetățeanul.

În municipiul Chișinău, alegătorii au de ales din 27 de candidați. Secțiile de votare sunt deschise între 07.00 și 21.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.