Maia Sandu: Condamn violența masivă împotriva civililor. Alertă de călătorie în statul Israel.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și premierul Dorin Recean și-au exprimat solidaritatea cu poporul israelian și au condamnat ferm violența împotriva civililor nevinovați. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în Israel și recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova să evite această țară, după ce situația de securitate s-a înrăutățit considerabil, notează IPN.

 Potrivit premierului israelian Benjamin Netanyahu „țara este în război”. Conducerea Republicii Moldova a condamnat atacurile asupra populației civile și a cerut încetarea imediată a focului.

Consternată de atacul în curs asupra Israelului, condamn violența masivă împotriva civililor nevinovați. Gândurile mele sunt cu cei din Israel și la toți cei care se apără împotriva acestor atacuri nemiloase, a scris președintele Maia Sandu pe pagina sa de Twitter.

Republica Moldova este solidară cu Israelul ca urmare a atacurilor masive asupra poporului israelian. Violența brutală împotriva civililor nevinovați trebuie să înceteze. În aceste momente dificile pentru poporul israelian, suntem uniți împotriva terorismului”, a scris prim-ministrul Dorin Recean pe pagina sa de Twitter.

În condițiile deteriorării semnificative a situației de securitate din statul Israel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în această țără și recomandă insistent cetățenilor moldoveni să evite orice călătorie în Israel.

„MAEIE recomandă tuturor conaționalilor aflați deja în Israel să fie în contact cu Ambasada din Tel Aviv și să se informeze cu privire la situația locală. Se recomandă tuturor să se informeze din surse oficiale, să urmărească știrile locale și internaționale cu privire la evoluțiile recente din regiune, să verifice și să respecte ordonanțele autorităților locale și să respecte cu strictețe orice reguli sau recomandări emise de acestea. Ministerul recomandă să fie menținut un canal de comunicare deschis cu rudele apropiate pentru a putea fi contactați în caz de urgență, să fie precauți și să pună prioritate pe siguranță în toate circumstanțele”, se menționează în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Pentru orice întrebări sau asistență legată de situația de securitate din Israel, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau să facă uz de linia de urgență a Ministerului:

Telefon de urgență: +972527789772 în regim 24/7
Centru de Apel MAEIE:
0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova
+373 22 23 20 02 - pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.