Maia Sandu: Bunurile furate trebuie recuperate și întoarse în Republica Moldova

Bunurile infracționale trebuie recuperate și întoarse în Republica Moldova pentru a fi folosite în interesul întregii societăți. Declarația a fost făcută de președintele Moldovei, Maia Sandu, la conferința moldo-franceză privind recuperarea bunurilor infracționale. Evenimentul desfășurat la Chișinău a reunit polițiști, procurori, judecători din cele două țări pentru a face schimb de experiență în domeniu, transmite IPN.

„Accelerarea proceselor de repatriere a acestor bani este vitală. Parcursul nostru european și supraviețuirea țării noastre ca stat democratic depind de progresele pe care le vom face în această direcție. Cred că această platformă de discuții, care a așezat la o masă autoritățile responsabile din Moldova și notorietăți din sistemul de drept din Franța, va produce rezultatele așteptate”, a spus președintele Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă.

Maia Sandu a menționt ajutorul Franței în combaterea corupției mari și în recuperarea activelor furate din Moldova. Șefa statului a îndemnat organele de drept să consolideze, după modelul de cooperare cu Franța, colaborarea cu instituțiile similare din alte țări, în special cu cele din statele unde și-au ascuns averile fugarii de justiția moldovenească.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.