Maia Sandu a transmis drapelul de stat al Moldovei echipei naționale la Jocurile Paralimpice de la Paris

Șefa statului a transmis drapelul de stat al Republicii Moldova echipei naționale la Jocurile Paralimpice de la Paris. Maia Sandu le-a urat sportivilor succese, menționând că sunt oamenii care în fiecare zi demonstrează că prin muncă, prin curaj și prin voință pot fi depășite toate obstacolele și că nu există imposibilul acolo unde există perseverență și pasiune, transmite IPN.

În cadrul unei ceremonii la Președinție, Maia Sandu a spus că sportivii deja au rezultate foarte bune prin faptul că s-au calificat la Jocurile Paralimpice, precizând că, indiferent de rezultatul de la Paris, sunt așteptați cu bine și cu drag acasă. „În acest an avem rezultate spectaculoase la Jocurile Olimpice. Avem cel mai mare număr de medalii obținute vreodată de la independență încoace și acest lucru ne face să ne mândrim și ne încurajează pe noi pe toți. Și sunt sigură că vă încurajează și pe Dumneavoastră. Și aceste medalii, în primul rând, reflectă rezultatul muncii asidue a acestor oameni, a echipelor care i-au susținut de-a lungul timpuluiˮ, a declarat șefa statului, urându-le paralimpicilor să crească acest număr de medalii.



Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a comunicat că această ceremonie reprezintă un moment cu adevărat deosebit, un moment de mândrie națională, când li se va înmâna drapelul Republicii Moldova pe care îl vor purta cu onoare la Jocurile Paralimpice de la Paris. Oficialul a subliniat că drapelul nu este doar un simbol al suveranității, ci reprezintă speranțele și aspirațiile unui întreg popor, care va fi alături de sportivi, pas cu pas, în această călătorie. „În fața noastră stau sportivi care au depășit limitele și au transformat provocările vieții în adevărate victorii. Voi sunteți exemple vii de curaj, de determinare, de perseverență. Nu este ușor să-ți depășești propriile limite, dar voi ați arătat că nimic nu este imposibil atunci când ai voință și pasiuneˮ, a menționat Dan Perciun. Ministrul a adresat aprecieri și antrenorilor, spunând că sunt cei care cu profesionalism și devotament i-au îndrumat și susținut pe sportivi în fiecare etapă a pregătirii.



Drapelul Republicii Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris va fi purtat de președintele Comitetului Național Paralimpic, sportivul para judo Oleg Crețul. Sportivul a spus că lotul este bine pregătit și abia așteaptă să ajungă la Paris.

Republica Moldova va fi reprezentată de cinci sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 28 august-8 septembrie. Echipa națională va concura în trei probe sportive: para judo, para powerlifting și para atletism.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.