Maia Sandu a avut întrevederi la București cu președintele și premierul României

Președinta Maia Sandu a avut la București întrevederi cu președintele României, Klaus Iohannis, dar și cu premierul român, Marcel Ciolacu. Oficialii au discutat despre sprijinul activ pe care România îl acordă Republicii Moldova în parcursul european, dar și despre proiectele susținute de către statul român, transmite IPN.



Premierul Ciolacu a subliniat sprijinul activ pe care România va continua să îl acorde parcursului european al Republicii Moldova și implementării reformelor necesare pentru avansarea agendei europene, în contextul deciziei Consiliului European de deschidere a negocierilor de aderare la UE, din decembrie 2023.

De asemenea, au fost discutate în cadrul întrevederii proiecte de cooperare bilaterală, în special în domeniul infrastructurii și în sectorul economic, cu accent asupra sprijinului pe care România îl acordă dezvoltării mediului investițional din Republica Moldova.



În cadrul discuțiilor de la Palatul Victoria, oficialii au reiterat angajamentul față de dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și consolidarea interconexiunilor energetice, care aduce cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului mai aproape unii de alții.

Președinta Maia Sandu a subliniat că sprijinul necondiționat al României ajută Republica Moldova la îmbunătățirea calității vieții acasă și să avanseze cu pași hotărâți pe calea aderării la Uniunea Europeană.



Președintele Klaus Iohannis a primit-o pe șefa statului la Palatul Cotroceni. „Am avut un dialog foarte bun despre ajutorul major pe care îl acordăm în continuare Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană. Este prima întrevedere dintr-o serie de întâlniri consistente pe care le voi avea pe parcursul următoarelor trei zile cu președinți, premieri și lideri ai instituțiilor europene, care se află zilele acestea la București cu ocazia Congresului Partidului Popular European”, a menționat Klaus Iohannis.

Potrivit lui, mai sunt doar câteva luni până la alegerile europarlamentare din iunie și este esențial ca în Europa să câștige din nou democrația, iar mișcările care se bazează doar pe nostalgia trecutului și oferă false soluții pentru oameni să nu se consolideze.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.