Mai mulți oficiali au depus flori la Ambasada Ucrainei în Moldova

Mai mulți oficiali de stat și ambasadori acreditați în Republica Moldova au depus astăzi flori la Ambasada Ucrainei la Chișinău în memoria victimelor nevinovate ale războiului ilegal, nelegitim și crud dus de Rusia împotriva Ucrainei și a ucrainenilor, transmite IPN.



La Ambasada Ucrainei a mers și vicepremierul Mihai Popșoi. „Astăzi, se împlinesc doi ani de când Federația Rusă a atacat Ucraina. De doi ani, Ucraina rezistă eroic în fața acestei agresiuni ilegale. În semn de solidaritate cu poporul ucrainean, am mers la Ambasada Ucrainei și am depus flori în memoria celor care și-au pierdut viața în acest război nejustificat. L-am asigurat pe ambasadorul Marko Șevchenko că Republica Moldova va oferi tot sprijinul necesar Ucrainei. Într-un final, Ucraina va învinge! Pacea va învinge!”, a spus ministrul afacerilor externe.



Au venit să depună flori și ambasadorii acreditați în Republica Moldova, inclusiv ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu. „La 24 februarie 2024 comemorăm doi ani de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei. Acest moment a marcat nu doar un atac fățiș împotriva independenței, suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”, a notat diplomatul.

Potrivit lui, fiecare zi în care această agresiune continuă reconfirmă faptul că Federația Rusă reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa securității regiunii extinse a Mării Negre, a continentului european în ansamblu, precum și a întregii ordini internaționale bazate pe reguli. „România, alături de întreaga comunitate internațională, deplânge pierderile de vieți omenești și condamnă crimele de război și crimele împotriva umanității comise de forțele ruse în Ucraina și împotriva Ucrainei. Nu poate exista pace durabilă în Ucraina fără tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de comiterea acestor crime”, a menționat Cristian-Leon Țurcanu.

Ambasadorul român a mai spus că astăzi sunt marcați nu doar doi ani de la declanșarea războiului de agresiune împotriva Ucrainei, ci și 10 ani de la anexarea ilegală a Crimeii. „Această dublă comemorare trebuie să fie totodată un moment pentru a reafirma aprecierea comunității internaționale pentru sacrificiul, eroismul și reziliența extraordinare demonstrate de poporul ucrainean. În fața barbariei și a agresiunii, poporul ucrainean continuă să lupte pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și pentru viitorul său european și euro-atlantic”, susține Cristian-Leon Țurcanu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.