Mai multe sute de hectare de seminţe au fost rebutate din cauza calităţii proaste

În primele opt luni ale anului curent, inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au interzis utilizarea seminţelor de culturi de toamnă din peste 350 de hectare. Seminţele urmau să fie utilizate pentru însămânţare, însă din cauza calităţii proaste acestea au fost rebutate, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, calitatea proastă a seminţelor a fost cauzată de condiţiile climaterice care au afectat câmpurile de materie primă pentru însămânţare. De asemenea, s-a constatat încălcarea tehnologiilor specifice la producerea seminţelor. Cele mai afectate suprafeţe de semănături au fost în raioanele Soroca şi Şoldăneşti.

La fel, ANSA a interzis utilizarea în scop reproductiv a seminţelor de culturi de primăvară pentru peste 17 hectare de porumb şi 103 hectare de floarea soarelui. Interdicţia a fost aplicată în raioanele de sud, Taraclia şi Ciadîr-Lunga.

Până în prezent inspectorii ANSA a supus controlului peste 55 de mii de tone din cantităţile de seminţe depozitate în anul curent, din totalul peste 103 mii tone.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.