Mai multe subsoluri au fost inundate

Subsolurile mai multor gospodării, dar şi de la două licee, au fost inundate în urma ploilor din ultimele zile. Pentru redresarea situaţiei a fost nevoie de intervenţia salvatorilor. Totodată, 5 localităţi rămân parţial deconectate de la curentul electric, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, salvatorii au fost antrenaţi pentru a efectua lucrări de pompare a apei din subsolurile blocurilor administrative, dar şi a gospodăriilor particulare din municipiul Chişinău şi raioanele Hânceşti, Străşeni şi Căuşeni. Pompierii au efectuat lucrări şi la un canal de scurgere a apelor blocat, din Hânceşti, care risca să inunde un bloc administrativ. Totodată, două instituţii de învăţământ au solicitat salvatorii pentru a elibera subsolurile de apă. Este vorba de Liceul „Nicolae Iorga” din capitală şi Liceul „Alexei Mateevici” din localitatea Căinari, raionul Căuşeni.

Conform datelor operative, în urma ploilor mai rămân deconectate parţial de la energia electrică 5 localităţi din 4 raioane. Consumatorii din două localităţi ale raionului Sângerei, câte o localitate din raioanele Cahul, Ialoveni dar şi municipiul Chişinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.