Mai multe ONG-uri au fost instruite în domeniul protecţiei familiilor în dificultate

Zece asociaţii neguvernamentale şi grupuri de iniţiativă din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi şi regiunea transnistreană au participat la cursuri de instruire în domeniul protecţiei sociale a familiilor în dificultate, în cadrul unui proiect desfăşurat  de către Asociaţia Psihologilor Tighina, un ONG din oraşul Căuşeni.

Solicitat de IPN, directorul executiv al asociaţiei, Ludmila Afteni, a menţionat că proiectul a reuşit să consolideze parteneriatul dintre ONG-uri şi autorităţile publice locale din 10 localităţi ţintă. Scopul de bază a fost realizarea politicilor publice în domeniul asistenţei sociale integrate şi valorificarea resurselor comunitare de reintegrare socială a persoanelor în dificultate.

„Principalul produs al acestului proiect a constat în extinderea reţelei regionale de sprijin în 10 ONG-uri şi grupuri de iniţiativă comunitară active pe problemele familiilor în dificultate în vederea realizării unor servicii de calitate pentru beneficiarii acestora”, a  menţionat Ludmila Afteni.

Un element al proiectului a fost promovarea activităţilor de voluntariat în dezvoltarea comunitară a localităţilor ţintă. Prin constituirea grupurilor de iniţiativă comunitară a voluntarilor şi instruirea acestora, voluntarii au reuşit să implementeze în perioada noiembrie 2012 – februarie 2013 cinci proiecte de mobilizare civică.

Proiectul „Serviciul de asistenţă a ONG-urilor active în domeniul protecţiei sociale a familiei în dificultate din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi şi Transnistria” a fost desfăşurat de AO „Asociaţia Psihologilor Tighina” cu sprijinul financiar al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului „Consolidarea Societăţii Civile în Moldova”, implementat de către FHI360.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.