Mai multe familii cer organelor de drept intentarea unui dosar penal pe numele unei firme

Mai multe familii solicită organelor de drept să se autosesizeze şi să pornească un dosar penal pe numele fondatorilor companiei „Kartier Konstruct Company” SRL. Familiile se plâng că au rămas fără apartamentele în care au investit mii de euro. Oamenii nu mai au nicio speranţă. Termenul limită pentru darea în exploatare a locuinţelor a expirat încă anul trecut.

Într-o conferinţă de presă la IPN, unul dintre investitori, Alexandru Şevciuc, a spus că fondatorii companiei trebuie să fie traşi la răspundere penală pentru că au lăsat sute de oameni fără locuinţe. Familiile aşteaptă să le fie întorşi banii investiţi sau să fie finalizate lucrările de construcţii.

Oamenii fac apel către autorităţi să modifice legislaţia în construcţii, astfel ca persoanele care îşi doresc să-şi înregistreze o companie de construcţie să aibă un capital social mai mare decât este în prezent – 5400 de lei.

„Ce fel de drepturi sau garanţii pot exista în domeniul investiţiilor, dacă statul nu garantează respectarea drepturilor cetăţenilor. Am investit banii în construcţii şi sperăm că ni se va face dreptate”, a spus un alt client al firmei, Valerian Şerban.

O parte dintre familiile care au investit în apartamente se află în litigiu cu firma de construcţie, însă şi cei care au obţinut câştig de cauză nu-şi pot recupera banii deoarece bunurile firmei sunt puse sub sechestru.

  • alexandru sevciuc despre apel.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.