MAEIE l-a convocat din nou pe ambasadorul Rusiei

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de reprezentantul Ministerului Apărării al Federației Ruse, Ruslan Minnekaiev. „MAEIE califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în frontierele recunoscute la nivel internațional”, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE, transmite IPN.

Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale, este un stat neutru și a fost exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă.

Generalul Ruslan Minnekaiev, adjunctul comandatului Districtului Militar Centru al Rusiei, a declarat că Rusia dorește să preia „controlul total asupra Donbasului şi sudului Ucrainei''. Potrivit generalului rus, „controlul sudului Ucrainei înseamnă totodată un culuar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populaţiei rusofone'', a explicat Ruslan Minnekaiev, potrivit Agerpres.

Zilele trecute, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a mai convocat o dată pe ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, în legătură cu declarația „reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse”, pe care MAIE a calificat-o drept „retorica neconstructivă și inacceptabilă la adresa Președintelui Republicii Moldova”. Atunci, cu referire la legea privind interzicerea simbolurilor agresiunii militare ruse în Ucraina, MAEIE a subliniat că „deciziile adoptate recent în Parlamentul Republicii Moldova reprezintă un drept suveran al țării noastre. Reiterăm apelul către partea rusă de a nu admite ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.