Lupu: Declaraţiile lui Fule vin să ne arate că trebuie să fim realişti

Trebuie să fim realişti în tot ceea ce ţine de problematica transnistreană. Declaraţia îi aparţine preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, şi vine ca reacţie la spusele comisarului european Stefan Fule că moldovenii vor beneficia de regimul liberalizării vizelor atunci când Moldova şi regiunea transnistreană îşi vor rezolva problemele, transmite IPN.

„Această declaraţie vine să consolideze ferma mea convingere că trebuie să fim realişti, cu picioarele pe pământ, să înţelegem care sunt sarcinile, perspectivele de rezolvare a problemei. Opinia mea este că nu ar trebui să condiţionăm liberalizarea regimului de vize cu rezolvarea conflictului, nu este nicio legătură între ele”, a remarcat preşedintele legislativului.

Marian Lupu crede că este important ca Moldova să dispună de capacităţi destule ca să controleze graniţa cu UE. „După obţinerea regimului liberalizat de vize cu UE, Moldova ar putea avea un motiv în plus pentru rezolvarea conflictului transnistrean”, a spus oficialul.

Stefan Fule a declarat că Moldova a încheiat prima fază a negocierilor privind liberalizarea regimului de vize, însă ţara nu are un calendar precis al următorilor paşi şi nu se poate spune când cetăţenii Moldovei vor putea călători fără vize în UE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.