Locuitorii unei curţi din capitală aşteaptă de un an terenul sportiv promis de autorităţi

Locatarii din strada Albişoara, 76/6, sectorul Râşcani al capitalei, aşteaptă de un an amenajarea unui teren de sport promis de municipalitate. Locatarii s-au ales cu această promisiune după ce au câştigat concursul „Cea mai curată curte”. Potrivit regulamentului, câştigătorii au putut solicita lucrări de amenajare în curtea blocului în valoare de 100 de mii de lei.

Solicitat de IPN, pretorul sectorului Râşcani, Mihai Cârlig, a spus că terenul de fitness solicitat de locatarii din strada Albişoara, 76/6 urma să fie amenajat în decembrie anul trecut, dar lucrările au fost amânate din cauza unor probleme tehnice.

Viceprimarul Vlad Coteţ a declarat reporterului agenţiei că acum nu sunt bani pentru lucrări  întrucât bugetul municipal nu a fost încă aprobat în lectură finală. Totodată, Coteţ a spus că municipalitatea are şi alte probleme, mai importante, de rezolvat.

Preşedintele CCL nr.138, gestionarul blocului câştigător, Maria Maleavschi, a declarat pentru IPN că locatarii au investit peste 25 de mii de lei în reparaţia scărilor de bloc, a  trotuarelor şi pentru alte lucrări de amenajare. Aşa au reuşit să câştige concursul, dar au rămas doar cu promisiunile autorităţilor. Oamenii sunt nemulţumiţi de situaţia creată şi îşi pierd încrederea în autorităţi. „Bugetul pentru 2013 nu a fost aprobat, dar banii promişi în concurs erau încă din anul 2012”, a specificat Maria Maleavschi.

Concursul „Cea mai curată curte” a fost lansat de Primăria municipiului Chişinău în luna martie 2012.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.