Locuitorii din Găgăuzia vor marca paşnic ziua de 9 mai, ciclu tematic IPN

Agenţia IPN a reacţionat la îngrijorările formulate în societatea moldovenească, potrivit cărora ziua de 9 mai ar putea fi folosită de diferite cercuri de interese drept pretext pentru anumite genuri de provocări şi destabilizări în Republica Moldova. Îngrijorările par suficient de îndreptăţite în contextul crizei regionale profunde care afectează şi Republica Moldova. Ce cred despre această perspectivă autorităţile publice, centrale şi locale, partidele politice şi analiştii politici, dar şi despre măsurile prin care pot fi prevenite sau anihilate eventualele provocări, veţi afla din materialele mini-ciclului.
---

Nu există niciun fel de premize pentru a vorbi despre posibile provocări sau relaţii tensionate în sudul republicii în ziua de 9 mai, consideră primarul oraşului Comrat, Nicolai Dudoglo. Solicitat de IPN, edilul a spus că locuitorii oraşului Comrat marchează pe 9 mai Ziua victoriei împotriva fascismului, iar cu această ocazie, tradiţional în dimineaţa acestei zile vor depune flori la bustul celor căzuţi pe câmpul de luptă în timpul celui de-al doilea război mondial,

În seara aceleiaşi zile, în piaţa centrală a oraşului va avea loc un concert, la care vor evolua mai multe colective artistice din regiune. „Nu consider că în Găgăuzia ar putea avea loc careva provocări, iar oamenii din Găgăuzia doresc să marcheze această zi paşnic. Locuitorii raionul Comrat trebuie să fie liniştiţi, nu vor ave aloc niciun fel de situaţii tensionate. Ne pregătim pentru sărbătoare. Poliţia are responsabilitatea să asigure ordinea publică, cum o face de obicei la astfel de evenimente”, a spus Nicolai Dudoglo.

Alina Marin, IPN

Notă IPN: Agenţia IPN a făcut invitaţii să participe la acest mini-ciclu,Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informaţii şi Comunicare, Primăriei municipiului Chişinău, primăriei municipiului Bălţi, primăriei municipiului Comrat, primăriei oraşului Ungheni, partidelor politice care şi-au anunţat intenţia de a desfăşura activităţi cu ocazia Zilei de 9 mai, unor analişti politici şi altor actori ai vieţii publice din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.