Locuitori din Durlești solicită autorităților investigarea construcției unui complex rezidențial

Alexandru Musteață, locuitor al orașului Durlești, solicită în numele mai multor localnici, ca organele centrale, locale, dar și Guvernul să investigheze construcția unui complex rezidențial în Durlești – Complex Premium Olimp Towers. Potrivit lui, construcția acestuia are loc cu numeroase încălcări.

„Eu cred că noi avem dreptul la un viitor cu o zonă rezidențială normală. De ce între casele de locuit deja existente, trebuie să amplaseze cineva în complex locativ, ca să-și satisfacă dorința financiară?”, a remarcat Alexandru Musteață într-o conferință de presă la IPN.

El a adăugat că locuiește în vecinătatea acelui teren unde se construiește complexul locativ. În 2006, când a procurat terenul pentru casă individuală, în acte se indica că alături sunt terenuri pentru grădini. Întrucât este o zonă cu riscuri de alunecări de teren, nu ar trebui să se permită construcții înalte. În 2023, a aflat că destinația terenurilor alăturate s-a schimbat: din grădini în teren cu zonă urbanistică - complex locativ multietajat.

Alexandru Musteață se plânge pe praful de construcții care este răspândit de vânt. Drumul de acces în zonă este permanent în noroi după scurgerea apelor care spală betonierele. Mai grav, este riscul de alunecări de teren, spune bărbatul.

Avocatul care reprezintă interesele locatarilor din Durlești, Victor Panțîru, susține că, deși autoritățile publice locale cunosc despre faptul că acest teren este cu riscuri de alunecări, nu întreprind nimic, nu se prezintă la ședințele de judecată în procesul intentat de localnici.

Avocatul mai spune că pentru alimentarea cu energie electrică sau cu apă, pentru canalizare, acel teren nu are capacitate locală. Va fi nevoie să se construiască rețea de electricitate nouă și să fie adusă puterea necesară, fie de la Ialoveni, fie de la uzina Alfa, dar și să se rezolve cu rețeaua de transport.

Curtea de Apel a emis o hotărâre privind suspendarea lucrărilor de construcție, spune Victor Panțîru. Urmare a acesteia, Primăria a emis dispoziție de suspendare a lucrărilor, după care a emis o decizie de suspendare a suspendării. Avocatul spune că a solicitat instanței de judecată încă o dată, la începutul lunii martie, suspendarea lucrărilor, dar instanța deocamdată nu s-a pronunțat.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.