Literaţi din 7 ţări se reunesc la Chişinău în cadrul unui colocviu internaţional

Academicieni, profesori şi doctori în ştiinţă din 7 ţări vor participa la colocviul internaţional ştiinţific „Esturi şi Vesturi: Literatură, Filosofie, Cultură”, care începe vineri, 31 mai, la Chişinău. Potrivit şefei Catedrei de Literatură Universală a USM, Tatiana Ciocoi, organizatoarea evenimentului, tema conferinţei va fi abordată în premieră în Republica Moldova.

Solicitată de IPN, Tatiana Ciocoi, a comunicat că evenimentul va întruni literaţi din diferite ţări europene. Reuniunea reprezintă o punte de legătură a Republicii Moldova cu Europa, cultura fiind unica punte funcţională de contact a Republicii Moldova cu Vestul şi Estul.

„Subiectul este actual, în Republica Moldova este o temă nediscutată, spre deosebire de alte ţări. Mi s-a părut necesar şi util să invităm literaţi din diferite colţuri ale Europei pentru a pune în discuţie acestă problemă şi să vedem cum ne percepem noi înşine ca europeni, care sunt diferenţele culturale între Est şi Vest etc.”, a spus şefa Catedrei de Literatură Universală a USM.

În cadrul colocviului vor susţine comunicări ştiinţifice invitaţi din Germania, România, Canada, Italia, Letonia, Lituania şi Republica Moldova. Evenimentul se va desfăşura în perioada 31 mai-1 iunie. Este organizat al doilea an consecutiv de către Catedra de Literatură Universală a Universităţii de Stat a Moldovei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.