Lista pentru privatizare nu trebuie dezbătută până la Vilnius, PVE

Partidul Verde Ecologist (PVE) propune guvernării să scoată de pe ordinea de zi a Parlamentului, până la Summitul de la Vilnius, lista obiectivelor propuse spre privatizare. Partidul susţine că este singura modalitate de a potoli spiritele din societate şi a demonstra că personajele obscure, interesate în privatizări dubioase, nu fac parte din conducere şi nu forţează autorităţile, sub pretextul Vilniusului, de a transfera proprietăţile statului spre oligarhii şi milionarii de la putere, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al partidului.

Potrivit PVR, situaţia politică, economică şi socială de la început de toamnă este tensionată atât de şantajul şi ameninţările venite de la est, de ultimatumul Moscovei de a forţa Republica Moldova să renunţe la drumul ei european, cât şi de abuzurile unor guvernanţi de a fura bunurile ţării sub masca privatizării.

Verzii solicită Preşedinţiei, Parlamentului şi Guvernului să-şi asume responsabilitatea pentru gestionarea corectă, constituţională a proceselor politice, economice şi sociale, inclusiv şi în perioada de până la Summitul de la Vilnius.

De asemenea, PVE face apel către formaţiunile politice extraparlamentare, către cetăţeni şi societatea civilă, să dea dovadă de maturitate politică, de responsabilitate şi să oblige conducerea ţării să nu se lase intimidată, să nu devieze, sub presiune sau şantaj, de la viitorul european al Republica Moldova.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.