Lilian Carp este candidatul PAS la Primăria Chișinău

Deputatul și vicepreședintele PAS, Lilian Carp, este candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de primar al municipiului Chișinău în cadrul alegerilor locale generale din toamna acestui an. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de astăzi, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Președinte PAS Chișinău, Alex Trubca, a declarat că pe 11 iunie a avut loc Convenția Organizației Teritoriale Chișinău PAS, la care, prin vot secret, a fost susținută intenția lui Lilian Carp de a candida la funcția de primar al capitalei.

În următoarele zile vor începe negocierile și dezbaterile publice cu mai mulți reprezentanți din societatea civilă axate pe viitorul program electoral al municipiului Chișinău.

Lilian Carp a remarcat că municipiul „Chișinău nu este al unui candidat sau a unui partid, el are anumite probleme reale care trebuie rezolvate și are nevoie de un nou suflu în dezvoltarea sa”. Una din problemele Chișinăului, inclusiv a suburbiilor, consideră Lilian Carp, sunt ambuteiajele infernale. De asemenea, e important confortul urban, drumurile asfaltate, curțile amenajate. În viitor va începe dezbaterile cu experții pentru a oferi soluții reale la problemele orașului.

Președintele PAS, Igor Grosu, a remarcat că în 2019, spre regret, partidul pro-Kremlin a câștigat alegerile la Chișinău, ceea ce a avut un impact negativ asupra Republicii Moldova și perspectivei europene. Sarcina în aceste alegeri este recucerirea Chișinăului și întoarcerea partidelor pro-europene Chișinăului. El a mai spus că obiective strategice pentru acest an sunt alegerile locale, împreună cu deschiderea negocierilor pentru integrarea europeană. Igor Grosu a mai spus că Lilian Carp pe tot parcursul carierei sale politice a fost consecvent, a demonstrat verticalitate și a urmat calea europeană.

Lilian Carp are 44 de ani și este născut în satul Zamciogi, raionul Strășeni. Acesta este deputat în Parlamentul Republicii Moldova la al treilea mandat consecutiv, vicepreședinte al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate. Lilian Carp a fost profesor la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport și consilier al primarului de Chișinău Dorin Chirtoacă. Până la 9 decembrie 2014, a făcut parte și din Consiliul de Administrare al SA Apă-Canal. A mai deținut funcțiile de președinte al Federației de Polo pe Apă din Republica Moldova și consilier în Consiliul Raional Strășeni. Lilian Carp a fost membru al Partidului Liberal, după care a devenit deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate. Conform declarației de avere și interese personale depuse de Lilian Carp pentru anul 2021, familia acestuia deține un apartament și două automobile marca Volkswagen Passat și Opel Ascona, fabricate în 2006 și 1985.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.