Liga Tinerilor Verzi anunţă concurs de eseuri

Liga Tinerilor Verzi a Partidului Verde Ecologist din Republica Molodva anunţă un concurs de eseuri cu genericul: „Un om curat - o guvernare curată”. Potrivit preşedintelui partidului, Anatolie Prohniţchi, populaţia din Republica Moldova are nevoie de educaţie civică, iar acest concurs de eseuri poate servi drept mod de afirmare, transmite IPN.

„Tematica concursului reiese din ideologia partidului verde şi doctrina verzilor europeni, care pledează pentru o politică corectă şi curăţenie în procesul politic”, a subliniat Anatolie Prohniţchi, la o conferinţă de presă. Acesta a adăugat că, pe parcursul ultimilor ani, cetăţenii sunt influenţaţi de alte opinii şi nu au unde îşi expune propria părere, iar acest concurs vine ca o oportunitate.

„Prin concursul de eseuri vrem să oferim cetăţenilor posibilitatea de a-şi expune opinia faţă de minciuna politică persistentă în Republica Moldova”, a spus liderul Ligii Tinerilor Verzi, Alexandru Donea. Potrivit acestuia, ideea concursului a apărut în urma unui atelier internaţional al verzilor ecologişti. „Din păcate, în politica din Republica Moldova deseori întâlnim minciuna, oamenii politici nu-şi respectă promisiunile, am ajuns că minciuna politică conduce ţara”, a mai spus tânărul.

Oxana Chiperceanu, membră a Ligii Tinerilor Verzi, a precizat că la concurs pot participa toţi cei care au ce spune. „Acest concurs oferă posibilitatea fiecărui din noi să-şi expună liber opinia pe teme ca minciuna şi demagogia în politică, promisiuni electorale sau alt subiect la alegere”, a spus tânăra.
 
Eseurile pot fi transmise pe adresa de email a partidului (pve.moldova@mail.ru). Concursul se va desfăşura începând de luni, 15 aprilie, până pe 15 mai 2013. Juriul va fi format dintr-un grup de experţi şi analişti politici. Primii 10 câştigătorii vor fi premiaţi cu diplome de merit, invitaţii la teatru şi alte premii etc. Regulamentul concursului poate fi văzut pe pagina electronică a Partidului Verde Ecologist (www.greenparty.md).

  • anatolie prohnitchi despre concursul de eseuri(1).mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.