Liderii protestatarilor au răspuns la invitaţia lui Candu prin propria invitaţie

Liderii protestatarilor , Andrei Năstase, liderul Platformei DA, Igor Dodon, preşedintele PSRM şi Renato Usatîi, liderul PPPN, au anunţat că nu vor participa la întâlnirea cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care a fost programată pentru vineri, 29 ianuarie. Cei trei lideri susţin că răspunsul la revendicările înaintate la protestul de duminică, 24 ianuarie, trebuiau formulate până joi, ora 17.00, aşa cum s-a cerut prin ultimatum, transmite IPN

La rândul lor, liderii protestatarilor l-au invitat pe Andrian Candu la Forumul civic, organizat vineri, la care se va decide ce acţiuni vor fi întreprinse în continuare, având în vedere că autorităţile nu au dat curs revendicărilor populare.

„Având în vedere că pentru mâine am organizat un forum civic la care vor participa lideri de opinie, reprezentanţi opoziţiei parlamentare şi extraparlamentare, Andrian Candu este invitat la acest Forum la care îşi poate prezenta soluţiile ca să fie examinate împreună cu întreaga societate”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit lui Renato Usatîi, Adrian Candu urmează să se întâlnească în seara zilei de astăzi cu liderii majorităţii parlamentare. „Andrian Candu ne-a spus la telefon că abia în seara zilei de astăzi se va întâlni cu liderii majorităţii parlamentare pentru a finaliza propunerile pe care ni le va înainta mâine. Noi îl aşteptăm pe Andrian Candu la Forumul civic, dacă nu poate veni la noi – să facă publică decizia lor”, a declarat liderul PPPN.

Ultimatumul include cerinţa de a dizolva Parlamentul şi de a organiza alegeri anticipate. „Considerăm că este o sfidare a celor peste 100 de mii de oameni care au venit cu o poziţie foarte clară expusă şi votată unanim în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Dacă pretinsa guvernare avea ceva de spus, putea s-o spună până astăzi”, a declarat Igor Dodon.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.