Lideri politici de la Chişinău susţin că Bucureştiul va putea pleda mai reuşit demersul european al R. Moldova după aderarea României la UE
Noua calitate a României, de membru al UE, le va permite politicienilor şi decidenţilor români să-şi continue şi mai reuşit rolul de avocaţi ai demersului european al R. Moldova, probat mai mult de cetăţenii acesteia, decât de guvernanţii comunişti antiromâni şi antieuropeni, se spune într-o declaraţie a Partidului Naţional Liberal, citată de Info-Prim Neo.
Potrivit sursei citate, clasa politică democratică şi naţională de la Chişinău a fost mereu conştientă de faptul că o Românie puternică şi avansată înseamnă noi oportunităţi pentru românii din stânga Prutului, precum şi redobândirea mai accelerată a conştiinţei naţionale şi a identităţii româneşti a statului R. Moldova.
PNL susţine că a promovat constant obiectivul strategic al celui de-al doilea stat românesc - de aderare la structurile euratlantice şi europene, fiind conştient că realizarea acestui obiectiv înseamnă, implicit, regăsirea intregii naţiuni române în familia europeană. Formaţiunea promovează conceptul Uniunii Interstatale România-R. Moldova, ca mecanism de accelerare a pregătirii RM pentru aderare la UE şi de sensibilizare a decidenţilor occidentali asupra similitudinilor părţilor de naţiune română, aflate în state diferite.
În declaraţia sa, PNL condamnă manifestările antiromâneşti ale
puterii de la Chişinău şi declară ferm că acestea nu sunt
expresia stării de spirit şi a convingerilor majorităţii populaţiei
din R. Moldova. Cetăţenii RM parcurg un lung şi anevoios drum de redobândire a valorilor democratice şi a valorilor naţionale sacre, la al carui capăt se vor, împreună cu poporul român, într-o familie civilizată, unde copiii lor nu vor mai cunoaşte ororile regimurilor totalitare, se spune la finele declaraţiei citate de Info-Prim Neo.