Liberalii fac apel către forțele proeuropene pentru un singur candidat în circumscripții

Partidul Liberal face apel către toate forțele proeuropene și unioniste să se consolideze pe ultima sută de metri înainte de alegeri și să aibă câte un singur candidat în fiecare din circumscripții. Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că fără consolidarea forțelor de dreapta candidații proeuropeni și unioniști nu au șanse de a accede în Parlament, deoarece votul cetățenilor pentru acești candidați se va dispersa.

Dat fiind că sunt o mulțime de candidați, oamenii cu viziuni proeuropene și unioniste nu vor putea alege, iar această situație a fost determinată în mod deliberat pentru a-i buimăci pe alegători, a declarat Dorin Chirtoacă. Liderul liberal a dat exemplul ultimelor alegeri locale, menționând că în raza circumscripției 30, candidatul de dreapta a obținut aproximativ 17500 de voturi și socialiștii aproximativ 13000. Dacă  voturile pe dreapta vor fi împărțite la cei cinci candidați proeuropeni și unioniști care sunt acum în această circumscripție, unul din aceștia va obține maximum 5000 de voturi și ceilalți mai puțin, iar candidatul socialist va câștiga. Potrivit liderului liberal această situație convine cel mai mult „regimului Plahotniuc, Dodon Șor”.

Dorin Chirtoacă nu a spus cum anume ar urma să fie decis candidatul unic al forțelor proeuropene și unioniste, menționând că sunt necesare discuții.

În altă ordine de idei, liderul PL a menționat că mulți dintre candidați promit drumuri, canalizări și alte promisiuni care țin de responsabilitatea  primarului. Odată ajunși în Parlament, ca să-și poată onora promisiunile, vor face presiuni pe primari și trafic de influență. Acesta a mai spus că în circumscripțiile din Chișinău unii candidați se laudă cu proiecte realizate pe când era el primar, cum ar fi troleibuzele cu propulsie autonomă, care leagă suburbiile de capitală.

Nicoleta Mălai, candidată în circumscripția 30 Strășeni, a menționat că cei care candidează la funcția de deputat trebuie să gândească la legi, nu la promisiuni specifice primarului. Aceasta a îndemnat cetățenii să cugete bine și să voteze corect pe 24 februarie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.