Leonid Babii va asigura interimarul funcției de primar al municipiului Bălți

Viceprimarul Leonid Babii va asigura interimarul funcției de primar al municipiului Bălți. Decizia a fost luată în ședința extraordinară a Consiliului municipal din 3 ianuarie, la care aleșii locali au luat act și de demisia viceprimarului Igor Şeremet, care a asigurat până acum interimatul.

Igor Şeremet a anunțat că demisionează pe 2 ianuarie, motivându-și gestul prin neîncrederea pe care o are primarul de Bălți Renato Usatîi în capacitățile sale de administrare a treburilor municipale.

Decizia de a-l numi pe Leonid Babii primar interimar a fost salutată cu aplauze de către un grup de susținători care au venit la Primărie să-l felicite. „Uraaa!”, „Babii – primar”, au scandat aceștia.

Ședința extraordinară din 3 ianuarie a fost convocată printr-o dispoziție semnată la 29 decembrie se către Igor Şeremet și a avut pe ordinea de zi propunerea de inițiere a unui referendum local de revocare a primarului Renato Usatîi, care de mai bine de un an se afla la Moscova. Desfășurarea plebiscitului a fost susținută unanim de către cei 27 de consilieri prezenți la ședință.   
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.