Un grup de lucru instituit de Guvern va elabora proiectul de lege cu privire la antreprenoriatul social. Directorul executiv al Asociaţiei „Motivaţie”, Igor Meriacre, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că există o deschidere din partea Guvernului cu privire la problemele societăţii civile, iar acest lucru oferă speranţă că lucrurile se vor schimba spre bine.
Potrivit lui Igor Meriacre, Legea antreprenoriatului social va oferi organizaţiilor neguvernamentale posibilitatea să-şi asigure stabilitatea financiară prin crearea unor activităţi economice. Reprezentanţii societăţii civile speră ca documentul să fie votat de Parlament până la sfârşitul anului curent.
Directorul executiv al Asociaţiei „Motivaţie” a specificat că adoptarea Legii cu privire la antreprenoriatul social va contribui la stabilitatea financiară a ONG-urilor şi va oferi posibilităţi de angajare în câmpul muncii persoanelor din grupurile vulnerabile. Totodată, va creşte numărul serviciilor sociale care vor soluţiona problemele de îngrijire, educaţie şi implicare a beneficiarilor fiecărei organizaţii. Un alt impact pozitiv al antreprenoriatului social este că venitul obţinut de organizaţie este destinat beneficiarilor, pentru cauze sociale, şi nu este împărţit între membrii grupului, a mai spus directorul „Motivaţie”.
În opinia sa, problemele sociale vor exista permanent, dar prin intermediul antreprenoriatului social organizaţiile neguvernamentale vor putea contribui la reducerea acestora. Persoanele marginalizate vor fi implicate în activităţi în folosul comunităţii, iar societatea, la rândul său, va deveni mai tolerantă. Igor Meriacre a subliniat că peste hotare veniturile din activităţile de antreprenoriat social contribuie la PIB-ul ţării cu circa 12%, iar o astfel de premisă pentru Republica Moldova ar fi ai mult decât benefică.