Leancă: Summitul de la Vilnius va rămâne în istoria Republicii Moldova

Summitul de la Vilnius va rămâne în istoria Republicii Moldova drept o bază temeinică şi valoroasă în construcţia viitorului european, a declarat prim-ministrul Iurie Leancă, în cadrul unei întrevederi cu omologul său din Lituania, Algirdas Butkevicius. Şeful Cabinetului de miniştri l-a invitat pe Algirdas Butkevicius să efectueze o vizită la Chişinău, în primul semestru al anului 2014, transmite IPN.

Iurie Leancă a spus că anul 2013 este crucial pentru Moldova atât pe plan intern, cât şi în contextul politicii regionale pentru realizarea unor obiective substanţiale în cooperarea cu UE. Algirdas Butkevicius a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru faptul că, miercuri, 27 noiembrie, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru Moldova, dar şi pentru toate realizările ce au făcut posibilă parafarea Acordului de Asociere cu UE la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie).

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut la Vilnius o întrevedere şi cu şeful Guvernului elen, Antonis Samaras. Oficialul elen a reconfirmat disponibilitatea Greciei de a include în priorităţile preşedinţiei sale la UE ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni, cât mai curând posibil. Cei doi şefi de guvern au optat şi pentru un schimb de vizite bilaterale pe parcursul anului viitor, la nivel de prim-miniştri.

În cadrul întrevederii lui Iurie Leancă cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Werner Hoyer, părţile au trecut în revistă proiectele realizate de autorităţile Republicii Moldova şi s-au referit la proiectele de modernizare a infrastructurii drumurilor. Lucrările vor începe în luna aprilie 2014, fapt ce va duce la crearea a două mii de locuri de muncă. Oficialii au discutat şi despre proiectele în desfăşurare în agricultură şi energetică. Werner Hoyer a menţionat că va efectua o vizită în Moldova, în luna februarie 2014.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.