Leancă l-a citat pe Voronin: Să te îndepărtezi de alegerea europeană e să rămâi în trecut

Ideologia comunistă şi partidele totalitare nu sunt binevenite în Europa şi nicăieri în lumea civilizată, a declarat premierul Iurie Leancă în Parlament, unde se examina moţiunea de cenzură înaintată de comunişti împotriva Cabinetului de miniştri pe motiv că ar fi secretizat negocierea Acordului de Asociere cu UE.

„Este limpede că în Partidul Comuniştilor conducerea a fost preluată de elemente ultra-conservatoare şi a căzut pradă unor forţe radicale. Este limpede că, din păcate, aţi cedat în faţa acestora. Am certitudinea că majoritatea oamenilor se convinge pe zi ce trece că asocierea cu UE este în interesul Moldovei, că acesta este interesul real al oamenilor, şi nu al elitelor politice”, a spus premierul, citat de IPN.

Oficialul este totuşi de părere că nu totul este pierdut pentru comunişti şi le-a spus că mai au timp să părăsească trecutul întunecat şi să revină la interesele vitale ale cetăţenilor şi ale ţării. „Aş dori să vă aduc un citat, din 26 octombrie 2007. Citez: Să te îndepărtezi de alegerea europeană înseamnă pentru totdeauna să rămâi în trecut. Sunt convins că vă daţi seama cui aparţine acest citat, pe care îl citez cu maximă plăcere. Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, şi a fost făcută la o conferinţă a partidelor europene de stânga”, a subliniat Iurie Leancă.

Cu sau fără PCRM, cu sau fără Vladimir Voronin, Moldova va merge înainte, spre Europa, nu înapoi, în izolare şi autoritarism – a spus oficialul. Iurie Leancă este mai sigur ca niciodată de şansele Moldovei de a deveni un stat modern şi european.

Moţiunea de cenzură examinată miercuri, 11 decembrie, de Parlament este a 3-a înaintată de către comunişti. Celelalte 2 moţiuni de cenzură au fost înaintate în luna octombrie. În primul caz parlamentarii comunişti au învinuit executivul că încearcă să deposedeze statul de Banca de Economii şi Aeroportul Internaţional Chişinău. Iar cea de-a doua moţiune a vizat conflictul transnistrean şi instituirea punctelor migraţionale între cele două maluri ale Nistrului. Ambele moţiuni au fost anulate pentru lipsă de voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.