Leancă face un apel în ajunul zilei de 9 mai, ciclu tematic IPN

Agenţia IPN a reacţionat la îngrijorările formulate în societatea moldovenească, potrivit cărora ziua de 9 mai ar putea fi folosită de diferite cercuri de interese drept pretext pentru anumite genuri de provocări şi destabilizări în Republica Moldova. Îngrijorările par suficient de îndreptăţite în contextul crizei regionale profunde care afectează şi Republica Moldova. Ce cred despre această perspectivă autorităţile publice, centrale şi locale, partidele politice şi analiştii politici, dar şi despre măsurile prin care pot fi prevenite sau anihilate eventualele provocări, veţi afla din materialele mini-ciclului.
---

Peste două zile va fi 9 mai. În societate se tot vorbeşte de tot felul de scenarii care ar putea fi aplicate în această zi, a menţionat în debutul şedinţei de miercuri a Guvernului premierul Iurie Leancă, citat de IPN.

În acest sens el a făcut un apel către cei care intenţionează să organizeze anumite manifestări şi alte acţiuni.

„Vreau să-i îndemn pe toţi să nu uite că, în primul rând, 9 mai este ziua în care mulţumim veteranilor, ziua în care deplângem pe cei căzuţi în războaie. Să nu uităm că ziua de 9 mai este și Ziua Europei, care, în primul rând, este un simbol al reconcilierii şi al toleranţei. Pe acest motiv, ţin să fac un apel faţă de cei care organizează aceste manifestări – să-şi asume toată responsabilitatea în cazul în care vor fi anumite provocări sau vor fi depuse eforturi pentru a crea probleme şi tensiune”, a spus Leancă

El a mai spus instituţiile de forţă, din câte cunoaşte din discuţiile zilnice, sunt gata să asigure liniştea şi stabilitatea în Chişinău şi în Republica Moldova.

Notă IPN: Agenţia IPN a făcut invitaţii să participe la acest mini-ciclu,Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informaţii şi Comunicare, Primăriei municipiului Chişinău, primăriei municipiului Bălţi, primăriei municipiului Comrat, primăriei oraşului Ungheni, partidelor politice care şi-au anunţat intenţia de a desfăşura activităţi cu ocazia Zilei de 9 mai, unor analişti politici şi altor actori ai vieţii publice din Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.