Lansarea proiectului-pilot „Organizarea serviciului de asistență urgentă pentru pacienții cu accidente vasculare cerebrale prin implementarea telemedicinei în populația Republicii Moldova”

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Societatea de Neurologie din Republica Moldova vă invită la conferința națională de lansare a proiectului „Organizarea serviciului de asistență urgentă pentru pacienții cu accidente vasculare cerebrale prin implementarea telemedicinei în populația Republicii Moldova”, cu participarea experților internaționali. Evenimentul se va desfășura în zilele de 3 și 4 februarie 2022.

Inaugurarea conferinței va avea loc în data de 4 februarie, ora 14:00, în sala nr. 220, Blocul didactic central al Universității (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), și va fi transmisă live pe platforma Privesc.eu, pe site-ul  https://usmf.md/ro și pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/usmf.md).
Â
La evenimentul de lansare a proiectului național vor participa rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban; ministrul sănătății Ala Nemerenco; viceprim-ministrul pentru digitalizare Iurie Țurcanu; deputatul Adrian Belîi, președintele comisiei parlamentare protecție  socială, sănătate și familie; directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină Ion Dodon; directorul comunității ECHAlliance Andy Bleaden; directorul Institutului de Medicină Urgentă Mihail Ciocanu; coordonatorii programului – profesorul universitar Stanislav Groppa, șeful Catedrei de neurologie nr. 2 a USMF „Nicolae Testemițanu”, președinte al Societății de Neurologie din Republica Moldova, director al Departamentului de Neurologie și Neurochirurgie la Institutul de Medicină Urgentă, academician al Academiei de Științe a Moldovei; Thomas Fischer, director general Angels Initiative Project, și Harry Reddy, director executiv Allm North America Inc.

Conferința va reuni cadre științifico-didactice, savanți, tineri cercetători, studenți, medici-neurologi, precum și reprezentanți ai autorităților naționale din domeniul sănătății, cu scopul de a efectua un transfer de cunoștințe privind prevenția, managementul și îngrijirea pacientului cu AVC în Republica Moldova prin intermediul telemedicinei, inclusiv prin adoptarea de noi politici.

Programul conferinței include subiecte ce vizează inovațiile în telemedicină, date privind impactul medico-social și economic al accidentului vascular cerebral, posibilități de implementare a noilor strategii de dezvoltare a sistemului de sănătate publică, în vederea reorganizării sistemului de asistență medicală a AVC și implementarea telemedicinei în circuitul național.

Pentru participarea on-line a fost creat linkul meet.google.com/vxs-pwoa-awx, cod de acces 2498 436 2925, meeting password: Y2gdYAp8J93. Limbile de comunicare vor fi româna și engleza.

*******

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.