Lacurile de acumulare Dubăsari şi Costeşti-Stânca vor fi repopulate cu puiet de peşte

Lacurile de acumulare Dubăsari şi Costeşti-Stânca vor fi repopulate cu puiet de peşte. În perioada 16- 29 aprilie, vor fi eliberate specii de peşte ca carp, cosaş, sânger şi novac, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Mediului, în acest an din sursele Fondului Ecologic Naţional s-a investit 1 milion de lei pentru repopularea cu puiet a obiectivelor acvatice. Circa 30 de mii kg de puiet va fi eliberat în ape.

Lacul Costeşti-Stânca este situat pe cursul mijlociu al râului Prut, are lungimea  de 70 km şi adâncimea medie de 10 m. În ultimii 5 ani aici au fost înregistrate 26 de specii şi subspecii de peşti grupate în 6 familii. În lacul Dubăsari au fost depistate 35 de specii şi subspecii de peşti, care se referă la 8 familii.

Pe 1 aprilie a început perioada de prohibiţie a pescuitului. Timp de 90 de zile, până la sfârşitul lunii iunie, este interzis pescuitul în toate râurile şi lacurile de acumulare din Moldova. Prin derogare de la regula generală, se permite pescuitul scrumbiei, cu excepţia perioadei de 10 zile în timpul migrării în masă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.