La Viena vor fi organizate Zilele Chișinăului

În orașul Viena, pe 23 iunie, vor fi organizate Zilele Chișinăului. Primăria municipiului precizează că prin aceste activități își propune să promoveze cultura și tradițiile moldovenești în inima Austriei, transmite IPN.

Evenimentul va avea loc în sala de concerte Das-MuTh - Konzertsall din parcul Augartenspitz. Aici vor evolua artiști și colective muzicale din Republica Moldova: maestrul Eugen Doga, Brio Sonores, Orchestra municipală „Camerata Chișinău”, Natalia Tanasiiciuc, Vitalie și Cătălin Advahov.

Pe lângă programul cultural-artistic captivant, la Viena, autoritățile planifică un schimb de idei și dialog cu diaspora moldovenească. În acest sens, reprezentanți ai Primăriei Chișinău vor fi prezenți la eveniment pentru a asculta preocupările și opiniile cetățenilor și pentru a oferi informații despre proiectele și programele desfăşurate la Chișinău, Programul de suport pentru tineri și migranți și Suportul pentru crearea afacerilor, dar și despre alte subiecte de interes pentru conaționali.

„Astfel de inițiative demonstrează o dată în plus angajamentul Primăriei Chișinău față de diaspora moldovenească și importanța pe care o acordă relațiilor strânse cu comunitățile moldovenești din întreaga lume. Acestea reprezintă, de asemenea, un prilej de a celebra unitatea și spiritul moldovenesc, indiferent de locul în care se află fiecare dintre noi”, precizează primarul Ion Ceban.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.